Deze Turquino Lavado is afkomstig uit het oosten van Cuba, een heerlijke koffie met een lage zuurgraad. Een rijke, wat zoetige en rokerige smaak.

Cuba, Turquino Lavado

Vanaf € 0,00

Volle, zware body, wat rokerige smaak, een zacht aroma met en een zoete afdronk. Rijke koffie met een bloemige basis en een aards karakter. De boon heeft een laag tot medium zuurgehalte en bevat smaken als chocolade en cacao. Goed voor een sterke koffie en uitstekend geschikt voor espresso.

Details

Herkomst: Cuba
Soort: Arabica
Variëteit: 100% Typica
Hoogte: 1700 meter boven zeeniveau

Cubaanse koffie groeit in vergelijking tot andere Caribische koffiebonen vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met een relatief lage zuurgraad. De naam Turquino slaat niet op de plaats van herkomst, maar op de grootte van de boon. Lavado betekent ‘gewassen’ en gaat over het verwerkingsproces van de koffiebonen.

De oogst van de koffiebonen loopt van september tot januari, maar heeft z’n piek in oktober en november. Deze Cubaanse koffiebonen komen uit het oosten van Cuba, uit de provincie Quantanamo.


Over Coffease

Coffease levert snel en gemakkelijk bij je thuis of op kantoor, en zorgt door de persoonlijke service dat je nooit zonder koffie zit. Bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit koffie, een scherpe prijs en gedegen advies over koffie en automaten toegespitst op jouw situatie.

Telefoon: 085-8884500

Email: Klantenservice@Coffease.nl

particular.net