Uitgepoepte koffiebonen, veel exclusiever is er niet

Koffiebonen zijn er in vele soorten en komen uit vele landen. Ook de prijzen voor koffiebonen variëren enorm, sommige kosten maar een paar euro per kilo andere vele duizenden. De meest exclusieve koffiebonen zijn echter koffiebonen die worden uitgepoept door dieren.

Uitgepoepte koffiebonen, veel exclusiever is er niet

"Koffiebonen zijn er in vele soorten en komen uit vele landen. Ook de prijzen voor koffiebonen variëren enorm, sommige kosten maar een paar euro per kilo andere vele duizenden. De meest exclusieve koffiebonen zijn echter door dieren uitgepoepte koffiebonen. De bekendste soort hiervan is de Kopi Loewak ook wel Civetkoffie genaamd. De Loewak is een civetkatachtige die de rijpe koffiebessen op de plantages eet. Het vruchtvlees van de bes wordt door de kat verteerd, maar de pit poept ie weer uit. Deze worden verzameld, licht geroosterd en vervolgens kan je er koffie van zetten. De meeste Kopi Loewak komt tot stand met Loewaks die bewust in de plantages worden los gelaten. In Vietnam bestaat een variant die wordt gemaakt door middel van de poep van in het wild levende Loewaks, deze variant kost zo rond de Eur. 6.600,- per kilo! Gemiddeld komt er per jaar maar zo’n 200 kilo echte Kopi Loewak op de markt. Een variant van de Kopi Loewak is de Kopi Muncak. Kopi Muncak wordt gemaakt van de ontlasting van Muntjaks, ook wel Aziatisch hert genoemd. Sinds kort is er een nieuwe ‘uitgepoepte’ koffiesoort op de markt, te weten Black Ivory Coffee. Deze koffie is enkel te drinken op het Anatara resort op de Malediven. Deze koffiesoort komt uit Thailand en wordt gewonnen uit de ontlasting van Thaise olifanten. De olifanten krijgen net als de Loewak rijpe koffiebessen te eten die vervolgens worden verteerd en weer uitgepoept. De enzymen in de spijsvertering van de olifanten zorgen voor een afbraak van proteïnen in de koffiebonen. Deze proteïnen veroorzaken de bitterheid die in koffie te proeven is, dus hoe minder proteïnen, hoe minder bitter de koffie smaakt. Dit is althans de lezing van het resort, want wij zelf hebben de koffie nog niet kunnen proeven. Logisch, want er is maar 50 kilo per jaar beschikbaar en met een prijs van Eur. 1.100,- per kilo hebben wij besloten deze koffie voorlopig niet aan te kopen ;-) bron: www.abcnews.go.com"

Over Coffease

Coffease levert snel en gemakkelijk bij je thuis of op kantoor, en zorgt door de persoonlijke service dat je nooit zonder koffie zit. Bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit koffie, een scherpe prijs en gedegen advies over koffie en automaten toegespitst op jouw situatie.

Telefoon: 085-8884500

Email: Klantenservice@Coffease.nl

particular.net