10 tips om de beste koffie ooit te zetten!

Goede en vooral lekkere koffie zetten is nog niet zo simpel. Vandaar hier 10 tips om het prefecte kopje te zetten!

10 tips om de beste koffie ooit te zetten!

Goede en vooral lekkere koffie zetten is nog niet zo simpel. Vandaar hier 10 tips!

1 Gebruik hele bonen

Reeds gemalen koffie is de meeste van zijn aroma’s kwijt. 20 minuten na het malen zijn 90% van de aroma’s vervlogen en daar is het nou net om te doen.

2 Vers malen

Als je zelf koffie maalt doe dat dan net voordat je er koffie van gaat zetten. Zie de uitleg bij het punt hierboven.

3 Gebruik een koffiemaler die de koffie maalt (en niet snijdt)

Koffiemalers met messen of bladen snijden de koffie. Dat zorgt voor koffiepoeder/korrels van ongelijke grote. Met maalschijven (platte of conische) is de maalfijnheid veel gelijker. Het water loopt dan beter door de koffie heen en de koffie krijgt meer kans om zijn smaak af te geven.

4 Gebruik schoon of gefilterd water

Water is een belangrijk onderdeel van koffie. Zorg dat het water dat je gebruikt zo schoon en puur mogelijk is. Overigens is Nederlands kraanwater van uitzonderlijk goede kwaliteit en dus prima te gebruiken.

5 Luchtdicht bewaren

Bewaar koffiebonen luchtdicht. Hoe langer de koffie in direct contact staat met lucht hoe meer van de smaak verloren gaat.

6 Gebruik geen suiker

Als je koffie echt wil proeven gebruik dan geen suiker. Suiker verdoezeld de eigenlijke smaak van de koffie. Alleen slechte koffie wordt beter van suiker. Overigens is dit punt natuurlijk volledig arbitrair. Als jij je koffie lekker vind met suiker moet je dat vooral doen.

7 Probeer nieuwe dingen

Koffiebonen zijn er in vele smaken en soorten en daarom is het leuk om vooral nieuwe dingen te blijven proberen. Misschien gebruik jij al jaren een bepaalde soort koffiebonen, terwijl een andere soort jouw nog veel meer aanspreekt. Daarnaast willen je smaakpapillen ook wel eens een nieuwe sensatie ervaren!

8 Maak je koffieapparaat regelmatig schoon

Hoe je ook koffie zet het is altijd verstandig je apparatuur met regelmaat schoon te maken. Kalk ontstaat bij koffie zetten en gaat zich ophopen in je apparatuur. Kalk komt de smaak van je koffie nooit ten goede.

9 Watertemperatuur

Zorg ervoor dat het water dat je gebruikt tussen de 90 en 96 graden is. Heter water verbrand je koffie, kouder water zorgt voor verminderde smaakopname.

10 Zorg voor de juiste verhouding tussen koffie en water

Zorg ervoor dat je bewust kiest voor een bepaalde verhouding tussen koffie en water. Als startpunt is een goede verhouding 120 ml water op 7 gram koffie. Afhankelijk van hoe sterk jij je koffie drinkt kan je hiermee variëren. Het gaat erom dat je bewust een verhouding kiest.

Met deze 10 tips staat niks je meer in de weg om telkens weer fantastische koffie te zetten.. behalve natuurlijk de vers gebrande koffiebonen! Die bestel je hier.

Wil je per punt nog meer informatie? Kijk dan naar onderstaande site die wij hebben gebruikt als bron voor dit artikel.

www.coffeecupnews.org


Over Coffease

Coffease levert snel en gemakkelijk bij je thuis of op kantoor, en zorgt door de persoonlijke service dat je nooit zonder koffie zit. Bij ons ben je gegarandeerd van kwaliteit koffie, een scherpe prijs en gedegen advies over koffie en automaten toegespitst op jouw situatie.

Telefoon: 085-8884500

Email: Klantenservice@Coffease.nl

particular.net